Veure llistat temesEscriure nou tema principal
Autor: IMMAData inserció: 07/01/2008Data última resposta: 29/01/2012Respostes: 25Lectures: 5107
Tema: LA CAVALCADA: LA MEVA OPINIÓ SOBRES LES NOSTRES MAJESTATS, ELS TRES REIS D´ORIENT
No sé a qui dirigir la meva queixa, però crec que en el segle XXI, tal i com estem, es de persones molt, però molt ingènues, creure que els nens d’avui en dia, que van a veure als Reis Mags, son tan “burriquets” com per no adonar-se de que entre ells, s’hi amaga una dona, amb barbes, o un Rei negre, que NO ÉS NEGRE si no que està pintat. Quan els meus fills eren petits, ja vaig tenir que inventar-me moltes histories, per fer-los creure, que anaven equivocats, i ara, desprès d’uns anys, quan ja no tinc que enredar als meus fills, continuo sentint per el carrer, a nens, bastant petits, preguntant per que el rei negre va pintat, o per que el rei ros te “tetes.”

Crec, que el poble de Tona es prou gran(en nombrei en edat) com per poder trobar entre els vilatans, persones amb un físic adequat per donar la talla de Excel·lentissim Rei d’Orient.( La majoria, ens els imaginem bastant alts i corpulents), i ja em disculparan per el meu atreviment, però... realment no trobaríem cap persona de color a Tona per poder fer un digne i creïble Rei Baltasar?? No entenc el motiu de que les coses es continuïn fent com s’han fet sempre quan actualment ja les es poden fer bé!
Si antigament, no hi havia homes per les representacions teatrals, era lògic que les dones es disfressessin d’homes; si no hi havia persones de color, trobo molt acceptable que algú s’hi pintes, però... que encara vivim a la edat mitjana?

Per altra banda i per a informació de qui es pogués ofendre, he de dir que soc una dona i que defenso amb les ungles el dret a la igualtat, però siguem realistes: que pensarien, senyors organitzadors de la cavalcada de Reis, si el proper any en visitar el pessebre vivent trobessin que la verge Maria es un home, o Sant Josep una dona?
Per favor! Potser que ens posem al dia i fem les coses tal com han de fer-se!
Segur que com jo, hi ha moltíssim mes tonencs i tonenques, que pensen el mateix!!
Una salutació i un desig sincer per que l’any vinent, sigui millor!
   AFEGIR UNA RESPOSTA O MISSATGE A AQUEST MATEIX TEMA:
   Escriu el teu nom o àlies:
   Títol del missatge:
   Misssatge:  Caràcters disponibles:
Escriu les lletres i/o numeros que surten en la imatge superior (posar lletres en majúscules):


 
Els següents usuaris del fòrum ja han respost a aquest missatge:
Usuari: MARE PREOCUPADA - Títol Resposta: NO HI ESTIC D'ACORD  (29/01/2012)

Quina vergonya, senyores! En l'únic que puc donar-vos la raó (segons el meu parer) és que el rei negre sigui negre clar, i ni això per què tothom té dret a participar en la cavalcada i si es troba bé, si no també. Però que una dona no pugi representar un rei mag o torbo de bajanada. Ni m'ha passat pel cap fotre la repassada al reis a veure si tenen "paquet" o no! (lo mateix amb les tetes). Espero que de cara a l'estiu, no es trobin pel carrer amb un senyor entradet en carns i l'hi hagin de donar explicacions als seus fills/es, que no és una dona si no un home amb "pits"! He tingut la sort de poder representar un soldat romà quan era petita, amb els meus companys i companyes d'escola, i no m'ha causat cap trauma i tampoc l'he causat a ningú. Jo, més que de conservar la innocència, de la que parlen, penso que el que volen és conservar les conviccions de lo que ha de fer una dona i el que ha de fer un home, i com segons diuen, ens hem de conformar. Els nostres fills creixeran, sent el que nosaltres els hi ensenyem, els reis mags no seran mags tota la vida, de persones sí! P.D: jo diria que a l'edat mitjana, com diu la Imma, les dones no podien gaire bé ni treure el nas a un teatre, per tant eren els homes els que havien de representar les dones, cito certes pel·lícules en les que basar la meva opinió: Shakespeare in love, Il castrato,... Quina vergonya, defensar la lluita de la dona, amb els seus comentaris. Tona és un gran poble i amb moltes possibilitats!

Usuari: S.T - Títol Resposta: LA IL-LUSIÓ ÉS COSA DE TOTS.  (11/01/2012)

Col-lavoro amb els reis des de fa 23 anys .( he fet de patge, rei, muntat carroses , endreçat roba....) ,i crec que les coses fins ara s'han fet prou bé .Que es podria millorar... evidentment, i això és el que la gent que organitza intenta fer any rera any .Crec que amb els mitjans dels que es disposa la gent de Tona te uns dels millor reis que podem trobar per la comarca. Sobre si els reis han de ser homes o dones....per mi és indiferent, sempre hi quant qui ho faci ho faci amb il-lusió. Que els nens demanin pq el rei té tetes?????es disimula una mica dient que s'ha confos, que porta molta roba pel fred.....Això és cosa de cadescu si vol o no mantenir la il-lusió del fill , pero el que és cert que a qualsevol nen o nena petita el dia de reis s'et creu qualsevol cosa. M'he fet la foto amb els nevot cada any desde que va neixer ( l'he tingut a coll els primers anys.. ) i mai em va coneixer, i ara quan ho ha sabut tot ha al-lucinat mirant les fotos dels anys passats. Crec que el problema no són la canalla sino la gent més gran o els joves que ja ho saben, pq M'EMPRENYA molt esta enmig de la rua de carrosses sentin els pares o joves ...." mira, aquell és tal, l'altre tal " " ostres mira es nota molt que va pintat..... Tot això amb els nens al costat. La canalla no es tonta i si la gent va parlan alt després si que es fixen amb els detalls sinó...no s'enteren de rés ( mirar un nen als ulls els dia de reis vestit de patge i donar-li un caramel , no te preu, i si a sobre el coneixes.... ). A la gent que li preocupa què ha de dir quan el fill diu pq el rei té tetes, que pensi què li dira al seu fill quan sapiga que el TIÓ no caga, , que el Pare Noel ( qui ho faci ) , no porta regals, sinó que tb són els pares.., o pq els tres reis que veuen a la tv el dia 6 són diferents a cada canal i diferents als que han vist a Tona ( amb tetes o sensa ). Mantenir la il-lusió dels reis és cosa de tots ( familia i patges i reis ),Disfrutem-los ara que encara hi ha gent amb voluntat de fer coses.Si mai els reis i patges cobren ,després exigim reis alts guapos, amb camells ...., mentrestant animem iajudem els qui ho estan fent tan bé des de tans anys.

Usuari: DEIVITTUSTEI - Títol Resposta: ELS NENS SEMPRE HAN ESTAT UNA MICA BURROS  (28/02/2008)

Els nens son tan burros avui en dia que abans. Ara potser desperten abans en molts aspectes, però de burros ho han sigut sempre. O sigui que el tinglado aquest té corda per temps. No us preocupeu i si no sabeu què inventar-vos perquè us creguin, els hi expliqueu com son les coses i avall. També son ganes de complicar-se la vida.

Usuari: VIKY - Títol Resposta: ELS REIS MAGS D L¨ORIENT EREN REIS , NO REINES  (29/01/2008)

Estic d´acoord plenament amb el comentari fet per l´Imma, jo com a mare de dos nens de 5 i 7 anys, aquests anys m´he vist amb la gran decepció d´explicar als meus fills un rotllo de perqué els reis de l´orient tenien com bé diu l´Imma tenien tetes i veu de dona, jo com a dona també lluito per l´igualtat de la dona, pero una cosa es igualtat i un altre es cambiar el sexe dels reis per benefici nostre, potser l´any que bé el nen Jesus no será un nen i si una nena, doncs au , cambiem l´historia senyors !!!!. S´agraiex a la gent que s´encarrega de tot aixó, pero l´historia está per explicar- la com era, no per inventar- la al nostre gust, i la veritat es que els Reis d´Orient eren Reis , no Reines.

Usuari: IMMA - Títol Resposta: DISCULPEA AI HE OFÉS!!  (28/01/2008)

Veig que s´ha mal interpretat la meva critica , feta amb intenció de millorar i no pas de ensorrar.
La meva filla, fa anys que fa de patge, i el meu fill segurament també en farà aviat,
En cap moment he volgut ofendre a cap dona ni privar-li el dret de ser rei, dons com a dona se perfectament amb els inconvenients que ens trobem en voler fer quelcom ,només per ser dones.
Putser en la meva critica, havia d´haver començat agraïnt la feina de tots els que surten al carrer en la cavalcada i també de tots aquells que colaboren en l´anonimat, preparant carroses, vestint o maquillant.
Simplement el meu comentari era per donar a entendre que hi ha certs detalls que podrien millorar-se.
També jo colaboro en algunes coses del poble, i sé que en moltes ocasions aixo no ho agraïex gaire gent, i normalment qui ho critica ho fa per ensorrar l´entitat.
En el meu càs, podeu estar segurs que no ha estat amb aquesta intenciò.
Si he ofès amb la meva critica, demano perdó, dons no era aquesta la meva intenció.

Usuari: ESTER - Títol Resposta: CALMA, SOBRETOT CALMA!  (28/01/2008)

Trobo que aquest patges s´ho estan agafant molt malament. En cap moment crec que ningú s´agi pasat dient res fora de to. Senzillament, hem donat una petita opinió que creiem que es pot millorar. No seré jo qui vagi a ajudar-los doncs també col.laboro en altres coses del poble, i se en la meva propia pell què soposa organitzar tot això. Cada any vaig a veure la cavalcada i de veritat que la trobo fantàstica, i se com se senten els patges ja que en alguna ocasió he pogut parlar amb algun o alguna que un any o altre hi han col.laborat, però no és qüestió de criticar, sino simplement donar una opinió. També se m´ha criticat a mi fent alguna cosa que creia jo que estava correcte, o que a mi m´agrada, però en cap moment m´he ofes. Sempre i quant es digui correctament, tot es pot dir, això si, amb respecte.
Jo sempre dic: -què vols, la veritat o una mentida piadosa?. De les crítiques se n´apren, i com he dit avans, si es diuen correctament s´han de saver tolerar. Si l´any que bé tornen a surtir dones fent de Reis, doncs mira, cap problema, serà que normalment, en moltes de les activitats hi ha moltes més dones que homes. Jo només demanaria el del principi, que es vagi amb compte i que no sigui tant evident que son senyores. També crec, que un cop a la carrossa, la persona en qüestió, pasa una bona experiencia, i al final, això es el que compta. No us desanimeu (ni reis, ni patges, ni col.laboradors) per quatre crítiques. Què fariem si no poguessim opinar? Una altre cosa, us diré que tinc els meus fills engrescats en fer de patges, però de moment son masa petits, i jo no els desanimo, al contrari, soc partidaria de col.laborar en tot el que es pugui, i sempre repeteixo que tot es pot millorar, i voler és poder. No ens enfadem, que està molt lleig. Vinga, salutacions a tots i a totes.

Usuari: PATGE~ - Títol Resposta: LLEGIU  (26/01/2008)

jo tmbe krek k la cavalgada daki tona es millor k la d VIC
xr cumensar un any vax anar a veure la d allà i fins i tot els meus
pares es van surpendre i van dir: de q van aprofitantse d aixO i demenant diners¿?
xD ia se k eren xr karitas pero una cavalgada nO es ven ve aixo ;)apa tota la gent q critika com akesta IMMA*
q si posi ella EH A FER D PATGE
AIAMS SI LI RESULTA AGRADABLE
PASAR FRED, CANSARSE & TAL
I LLAVORS Q DONGUI LA SEVA OPINIO
JO CREC Q LA MERÇÈ O VA FER PROU VE
PER NO DIR MOLT BE DE REI ROS
O SIGUI Q MENOS CRITIKAR ;)


APALI ADEUUu!

Usuari: PATGE~ - Títol Resposta: LLEGIU  (26/01/2008)

jo tmbe krek k la cavalgada daki tona es millor k la d VIC
xr cumensar un any vax anar a veure la d allà i fins i tot els meus
pares es van surpendre i van dir: de q van aprofitantse d aixO i demenant diners¿?
xD ia se k eren xr karitas pero una cavalgada nO es ven ve aixo ;)apa tota la gent q critika com akesta IMMA*
q si posi ella EH A FER D PATGE
AIAMS SI LI RESULTA AGRADABLE
PASAR FRED, CANSARSE & TAL
I LLAVORS Q DONGUI LA SEVA OPINIO
JO CREC Q LA MERÇÈ O VA FER PROU VE
PER NO DIR MOLT BE DE REI ROS
O SIGUI Q MENOS CRITIKAR ;)


APALI ADEUUu!

Usuari: PATGERA! - Títol Resposta: VA STA BE NO ¿ XD  (26/01/2008)

iam iam .. xD

val va na prou be.. po la gent pudia se una mica mes
bona persona no ¿ i no na dient " uiii no tiren caramels k garrepas" xD
iam iam .. jo crec k lany k ve i tindrien k aver mes caramels k si no els pobres nens
alla esperan caramals i va i no en keden .. no se repertirlus millo pk si no xD
i les bosses, no se pudrien obrirse millo o algu pk jo lany k ve menduc les tisores!!
es imposible ubrir kella bossa .. i a mes am els guants, k ti estas tot un carrer!! xD

en fiii.. k i farem ... almenys els nens i nenes su an cregut i su an pasat be, tot i axo .. vulem mes caramels pk la gent no ens critikiiii!!
patgera x sempra tik dacord am tuuu!!

Usuari: . - Títol Resposta: .  (26/01/2008)

Perdonin, pero la feina que porta fer-ho, i si numes fossin homes la cavalcada numes hi haurien 1 quarta part, i no solament tenen que ser homes tots

en fi que u tingueu en compte ;)

Usuari: PATGERA PER SEMPRE! - Títol Resposta: DE Q VA LA PENYA Q SI POSIN ELLS A FER D PATGE! TSÉÉ!  (26/01/2008)

aviam primer d tot, jo vaig fer d patge, i crec qe la cavalgada va sortir prou be, potser no com la gent vol o pitjor q altres anys, pero si tan volen q si posin a fer de patges ells! TSÉ DE Q COI VAN! si la penya va aixi critican al final no qedarà gent q volgui dedicarsi i perdre ´estona lliure´ per anar a fer una cavalgada, en comptes d felicitar, la penya a sobre critika!
pero si tan perfecte voleu q surti, poseuvusi vosaltres a fer d patges/reis i aiam q tal us surt ;)
i xq una tia no pot ser rei¿? potser si k surtia d disimular na mica mes, pero jo crec q TUTOM sigin del sexe q siguin, tenen dret a escollir el q volen disfrasarse o fer a la cavalgada!

i si prou malament q u pases xr altre vanda kuan veus k se tacaben els caramels xr exemple, i la gent ten va demanant, i a sobre veus els nens petits am ilusio demanane i si akell mument u pases malament, et sap greu.. pero encara llavors es injust q et vagin critikan ¬¬...

si aixo continua aixi d trubari tantes pegues, poca gent si voldrà dedicar ;)
i llavors sereu vosaltres els q demanareu gent q es vulgui pasa un dia envolikan regals i pringan a la cavalgada!


o sigui q menos aqii, menos parlar i mes fer!


att: patgera ;)

Usuari: ....... - Títol Resposta: ....  (26/01/2008)

No hi ha dret a criticar tant, i la feina que portafer-ho

Usuari: MARIA - Títol Resposta: MILLOR LA DEL ANY PASSAT  (21/01/2008)

Jo penso lo mateix que la IMMA.Primer de tot respeto molt el treball que fan aquesta gent,que es digne de admirar,pero tambè va bè escoltar les critiques per poder millorar.
Ahir mateix vaig veure en video la cavalgada del any passat que vam filmar,i tambè la de aquest any,i el any passat va ser molt mes maca,magica i espectacular.
Hi habia molta diferencia de un any enrrere.Aquest any la he trobat molt "sosa".
Tambe vull dir que no trobo be que un Rei mag sigui una dona,i no es cuestio de sexisme,perque jo mateixa reinvidico el meu sexe,pero lo mateix que la verge Maria no quedaria be ser interpretada per un home,i com he dit no es cuestio de sexisme.Llavors passaria a dir-se en lloc de Reis Mags les Reines Mages.Ja que interpretem doncs que es fassi be.Lo del Rei "negre" pintat ja lo he vist en moltes calvagades de altres llocs,pero no seria gaire complicat trobar a un home de color que volgue fer-lo....O sI??Desitjo que la calvagada propera sigui tan maca,magica i espectacular com la del any passat.....I no sigui com la de aquest any...

Usuari: BARBALLÓ I ESPÍGOL - Títol Resposta: NO EM CANVIEU EL NOM   (15/01/2008)

He vist escrit en diferents apartats de la revistona la paraula vermelló (cast. bermellón)=Sulfur vermell de mercuri, usat en pintura. Les atxes arreu es fan amb BARBALLÓ (cast. Lavándula) (lavandula latifolia) planta de la fam.de les labiades d´olor conforàcia o amb ESPÍGOL (cast. Espliego) (lavandula spica) que es conrea per a l´obtenció d´essències. No és el meu ànim donar cap lliçó a ningú, nomès vull aclarir aquet dubte.

Usuari: ANNA MARE - Títol Resposta: LA CAVALCADA DELS REIS  (15/01/2008)

Primer de tot, agraeixo que hi hagi un lloc com aquest per exposar la meva opinió pq el dia de la cavalcada pensava una serie de coses que son les que exposaré més avall i no sabia on dirigir-me o a qui explicar-ho...
El cas és que sent mare d´un nen de 4 anys (aquesta edat encara son inocència pura) el meu fill va reconèrixer una veïna nostra que feia de patge. Jo penso que amb això no hi hem de donar importància ja que sempre hi haurà algun nen que reconeix a un patge encara que penso que podrien anar més tapats de la cara i que només sel´s hi veigués els ulls, però això no és el tema que em queixo; el què a mi em va saber greu és veure una cavalgada de reis "pobre", sense massa patges, ni música... ho vaig trobar apagat. Jo soc de Tona de tota la vida i recordo anys enrera que tot i sent adulta encara vivia aquesta tarda màgica quan veia la desfilada de reis. Aquest any no m´ha transmès cap il.lusió i per això demanaria que tot i la gent que fa possible aquesta tasca, que es fés alguna cosa per recuperar el què havia estat anys enrera aquest dia.

Usuari: RAMON GES ALQUEZAR - Títol Resposta: REIS D´ORIENT   (12/01/2008)

En primer lloc, vull felicitar als organitzadors i participants de la cavalca de reis pel resultat d’enguany. Cada any és més “currada”, divertida, emotiva, màgica, i sobretot carregada d’il•lusió. M’ha agradar molt que patges i reis m’encomanessin la il•lusió de la nit només amb una mirada. Pel resultat del carrer es evident que la il•lusió ha vessat i corregut carrer amunt i carrer avall entre foc i olor de vermelló.
Els ulls que m’han convidat a la festa eren de tota mena, patges i reis alts, baixos, prims, no tant prims, joves i no tant joves, homes i dones. I això és el que realment te valor.
Qui va dir que els reis havien de ser alts, corpulents, i homes?
La Bíblia ens parla d’uns mags que varen adorar Jesús guiats per un estel. Mags, no reis. No diu si els mags eren joves o vells, blancs o negres. Va ser més tard, en una època determinada i perquè va convenir a algú, que es varen definir els personatges en qüestió com reis, homes rics i amb patges i seguici. Perquè el canvi de personatges? A qui convenia? Perquè no hi havia reines? Potser perquè les dones que es dedicaven a la màgia no eren màgiques sinó bruixes? Tot plegat arriba a nosaltres amb una forta càrrega masclista de la qual a Tona ens en estem desempallegant, gràcies a l’esforç desinteressat d’un munt de gent que cada any dediquen una part del seu temps lliure a organitzar viure i fer viure una cavalcada de reis de les més maques que conec.


Usuari: ANNA - Títol Resposta: JO TAMBÉ ESTIC D´ACORD AMB LA IMMA  (11/01/2008)

Jo entenc que el fet que les dones que estan a l´entitat, i vinculades a ella des de fa molt temps, tinguin ganes de fer de rei, però a la vida hi ha coses en les que ens hem de conformar. Fa molts anys que estic vinculada en moltes entitats del poble i mai he esperat que algú em faci un reconeixement en cap d´elles (només faltaria!!!, si hi estic vinculada no és pels interessos que en pugui treure), ni tampoc que em deixin fer un paper que no em pertoca, per exemple, mai he pogut fer de St. Josep o de romà al pessebre.....
Crec que malgrat la màgia de la nit i la il·lusió que ens fa a tots, petits i grans, cal intentar que les coses siguin el més real possibles, i com diu la imma, al poble on vivim podem trobar persones disposades per tal que els reis mags puguin donar una talla com cal!!
(no voldria ofendre a ningú, simplement és la meva opinió, i esper-ho que la organització continuï treballant com fins ara!!!, que segur que tenen una bona feinada)

Usuari: TONENC SAVI - Títol Resposta: FELCITACIÓ ALS TRES REIS D´AQUEST ANY  (10/01/2008)

Si han estat Reis aquest any ha estat com a reconeixement a la seva dedicació a la cavalcata i només per això ja se´ls ha de felicitar. A part d´això penso que ho van fer molt bé i que potser de cara a l´any vinent només cal filar una mica més prim amb els maquillatges, barbes, etc... No crec que sigui just negar a les noies el fet de poder ser Reis, sincerament. També vull aprofitar per fer un reconeixement de les persones que se´n cuiden dels vestits i del maquillatge, sense elles la cavalcata no seria possible.

Usuari: ATXA - Títol Resposta: YANKIS GO HOME  (09/01/2008)

Santa Claus, si véns a tocar els collons l´espígol te´l fotarem pel cul i hi calarem foc. Yankis go home

Usuari: SANTA CLAUS - Títol Resposta: JOU JOU JOU!!  (09/01/2008)

Jo crec que millor que l´any vinent aquí a Tona vingui jo i faci cavalcata o millor la renanata...amb el meu trineu amb els meus rens...així no tindreu problemes! Però si vinc no cremeu espígol que no m´agrada... a mi fanalets i tradicions ianquis d´aquestes...nothing tipycal catalan!

Usuari: JAUME - Títol Resposta: PER REALISME...  (08/01/2008)

Per realisme, si hi hem de ficar-hi reis de veritat ens n´hauriem d´anar a buscar a les monarquies establertes pel món, per exemple el rei de Tonga encaixaria perfectament amb el rei negre, el blanc els podriem demanar al país del costat i el ros al Sr.Abdullah de l´Arabia Saudí segur que no té res millor a fer que venir a passar fred la nit de reis. Crec que la cavalcada està genial com està.

Usuari: JORDI ROCA - Títol Resposta: ACLARIMENTS  (08/01/2008)

Bé, d´entrada cal felicitar a l´organització perquè la cavalcada va ser esplèndida i la nostra tradició de cremar barballó (espígol) es veu ferma i amb continuïtat la qual cosa dóna personalitat a Tona en aquest aspecte. El fet de no haver-hi carrosses comercials també és d´agrair.
Com a persona que he estat vinculada a la cavalcada durant força anys (no actualment) he de dir que normalment els tres escollits per fer de rei són gent que ha col·laborat en la cavalcada, d´aquesta manera es premia la dedicació no remunerada (no ho poden dir a Vic) i a més serveix d´incentiu pel jovent per ajudar a fer de patges. Per aquest motiu és habitual que els que han estat patges, conductors dels tractors o altra gent vinculada puguin ser algun dia reis, jo mateix ho vaig ser fa deu anys i va ser una experiència genial.
Donada aquesta explicació és fàcil entendre perquè de vegades els reis són dones o gent que potser no tenen "planta" o corpulència teòricament necessària pel càrrec. Ara la qüestió és si és lògic premiar els col·laboradors o no, jo opino que sí perquè avui en dia no és fàcil trobar gent que treballi pel poble sense cobrar i passant fred com ho fan els patges o gent que agafi el tractor després de dures jornades de treball sense recompensa econòmica, cal valorar-ho. En la línia del que diu l´Imma del missatge inicial també és cert que cal mirar per la imatge que es dóna i procurar vestir-se i maquillar-se bé o no fumar davant dels nens com van fer alguns patges a fora l´església mentre els reis estaven a dins.
També cal animar a tothom qui ho vulgui a col·laborar en el que pugui: fer de patge, ajudar a vestir i desvestir, tractors, maquillar, organització general, aportar idees, etc.. Estic segur que des de l´organització us rebran amb els braços oberts, informeu-vos-en a l´Ajuntament.
Doncs res més, bon any a tothom.

Usuari: ESTER - Títol Resposta: TOTALMENT D´ACORD AMB LA IMMA  (08/01/2008)

Imma, estic totalment d´acord amb tu. Tot hi que també crec que la feina que fan tota l´organització està molt ben feta. Sense cap ànim d´ofendre a ningú, si que reivindico que els Tres Reis han de ser homes, i a més a més prou alts i reals per ser Ses Majestats. Els nens cada cop son més astuts, i de molt petitons ja s´adonen d´aquestes coses, llavors, com els hi volem conservar l´inocència?
Espero que l´any vinent, els organitzadors tinguin en compte aquests petits detalls. Tot serveix per apendre i les crítiques crec que serveixen sempre per millorar.
Salutacions a tots i totes.

Usuari: REPUBLICÀ - Títol Resposta: A MI SÓN ELS ÚNICS REIS QUE M´AGRADEN EN TOT L´ANY!  (08/01/2008)

Imma, tot i que tens raó en que sempre es poden millorar les coses crec que s´ha de felicitar a tota la colla que fan els Reis per la feina que fan. Tona conserva l´esperit realment nadalenc amb aquesta tradició que a més amb això de les atxes és única al món.

Usuari: MARC - Títol Resposta: IL·LUSIÓ  (07/01/2008)

En gran part penso com tu Imma però també penso que tot és una il·lusió, realment pensem que els nens de 6, 7 i 8 anys es creuen això? Jo penso que tot és la il·lusió i la màgia.

També aprofito per felicitar l´organització. Aquest any he vist la rua amb un amic que encara no havia vist la de Tona. I la veritat va quedar sorprès, de tots els pobles que havia vist Tona és l´unic que segueix fent una rua d´il·lusió i de màgia, amb els seus pros i els seus contres però només per als nens, per a la màgia de la nit de reis i sense fer actes comercials com és veuen en molts altres pobles, per exemple Vic.

És per això que també vull felicitar l´organització per aconseguir seguir amb una tradicció que en molts pobles s´està transformant en una simple aparador de botigues.