Veure llistat temesEscriure nou tema principal
Autor: RBData inserció: 22/01/2008Data última resposta: 09/04/2008Respostes: 14Lectures: 3992
Tema: POBLE GRIS
Últimament la dinàmica quotidiana de Tona em sembla cada vegada més grisa. Un retorn a un passat que complia àmpliament la dita de “l’anar fent”. No hi ha projectes que engresquin, res que somogui aquest poble. La política de l’Ajuntament va clarament en aquest sentit. Totes les accions estan marcades per un continuisme de tots els esdeveniments que anteriors regidors van incorporar, crear i animar en les nostres festes. Però a diferència d’abans, ara sembla que es fan perquè no queda més remei, i això es nota. I el més trist, res de nou, gens d’imaginació ni d’innovació.
Tornen doncs, els anys que triomfaven les bones costums, la gent benpensant. La vida es torna tant conservadora que ofega tota transgressió i tota innovació.
Una política volgudament anestesista, on cada acte està pensat perquè els donin els vots i aconseguir uns cervells esmorteïts, seguint una planificació comercial d’omplir panxes amb coca i llonganissa o botifarra per assegurar fidelitats.
Al final, serà d’una normalitat tan asfixiant, que al poble només s’estimarà, per exemple, un teatre com Mamma Mia i no Stalin. Que tornin als textos més “carrinclons” de l’antiga acció catòlica com “la Corona d’espines” i es deixi de banda textos que ens havien descobert en un passat no massa llunyà, ens fa pensar.
Aquest fet del “qui dia passa, any empeny”, tan avorrit, només ens portarà als llimbs. Per arribar al cel haurem d’esperar.

Nota de la redacció: Des de la propera Revistona edició paper publicarem opinions enviades al fòrum. Només sortiran publicades a La Revistona-paper les cartes signades o que ens hagueu fer arribar amb el vostre nom i el requeriement de signar-les amb pseudònim. Aquí al fòrum recomanem signar amb el vostre nom tot i que no és imprescindible.
   AFEGIR UNA RESPOSTA O MISSATGE A AQUEST MATEIX TEMA:
   Escriu el teu nom o àlies:
   Títol del missatge:
   Misssatge:  Caràcters disponibles:
Escriu les lletres i/o numeros que surten en la imatge superior (posar lletres en majúscules):


 
Els següents usuaris del fòrum ja han respost a aquest missatge:
Usuari: TONENC NEUTRAL - Títol Resposta: COSTA SER OBJECTIU AQUÍ A TONA  (09/04/2008)

Lo de la Rússia soviètica em sembla una exageració però sí que és veritat que la política de l´ajuntametn ha canviat des de que hi ha el salom... tot és molt més distant...fa una mica de por i tot anar a l´ajuntament! Penso que han endreçat alguna cosa que està bé però per altra banda tot sembla molt burocràtic. bé, és el que em sembla a mi i sense ànim d´ofendre ningú.

Usuari: DEIVITTUSTEI - Títol Resposta: NO ET POSIS TAN NERVIÓS/A  (28/02/2008)

Què és això? La Rússia soviètica? Collons quin pessimisme. Organitza´t una festa a casa teva, no vindrem pas a queixar-nos.

Collons de comunistes.

Usuari: MARC - Títol Resposta: SITUACIÓ COMPLICADA  (18/02/2008)

Jo realment penso que la situació es entremig de tot el que estem llegint. Respecto i a més a més valoro la feina que és fa des del grup de teatre Tona´78 Talia. Trobo que és molt possitiu que de tant en tant mirem enrere i recuperem peces del passat.
Ara bé, penso que el que realment és greu és que a la nostra població la cultura sigui només suportada per unes entitats sense anim de lucre com són el Tona´78 Talia, l´esbart,... On és la participació institucional? Jo penso que el poble és gris, tris, pobre,... però que per sort hi ha un grup de persones, moltes que com diu molt bé la Montse és deixen la pell per intentar il·lusionar-nos. Poder no és la millor obra per aquest moments però almenys hi ha algu que ho intenta i això s´ha de valorar.

Usuari: TONENC NEUTRAL - Títol Resposta: RB NOMÉS HA EXPRESSAT LA SEVA OPINIÓ  (14/02/2008)

Jo crec que tan respecte es mereixen la gent que fan la corona d´espines com l´ RB que ha dit el que pensava. Jo no trobo que sigui tan ofensiu el que diu. Suposo que a vegades és difícil opinar sense molestar a la gent. Ànims per la gent del Talía!

Usuari: MONTSE - Títol Resposta: JA N´HI HA PROU!!!! I DEPRÈS CRITIQUEU QUE AL POBLE NO ES FA RES  (14/02/2008)

Ja n´hi ha prou!!! Com podeu desvaloritzar per polititzar un acte voluntari d´oci com el teatre de Tona?
Sapigueu per aquells que ni us ho podeu ni imaginar, per poder portar a terme una obra de teatre, suposa un gran esforç personal dels actors i director, així com de tot l´equip que hi ha al darrera. I si tens mandra, convidats, un sopar etc... Desprès de la jornada laboral, quan totom se´n va al sofà de casa, ells se´n van assejar, de dos a tres cops a la setmana, ells a les 10 de la nit se´n van a assejar, una obra de teratre... fas mans i mànigues per no fastidiar un dia d´assaig dels teus companys!!!!! I per què? Per gust i perquè els agrada... i desprès de mesos i mesos d´esforç personal ( per gust, perquè els agrada ) aquests artícles a la revistona?

Sr. RB, gràcies per la seva opinió tant sensible i considerada.. au va!!!!! una mica de concideració pels altres.... i si té ganes de fer política no desvalori tant la feina i l´esforç dels seus convilatans!!!! Espero que no quedi ja massa gent que només sàpiga quedar-se al sofà critricant i no fent res per Tona!!!!!

Josep Maria, endavant fas una feina collonuda!!! espero poder veure més obres teves!!!!!!!
Ànims!

Usuari: TRANQUIL - Títol Resposta: TONA GRIS AMB CONVERGÈNCIA? SÍ I NO.  (06/02/2008)

Jo penso que ni poc ni massa. No crec que la Sra. Lourdes Boneu destil·li mala llet (expressió que considero absolutament desafortunada) però sí que cal reconèixer que una mica sí que ha canviat l´enfocament de determinats espectacles culturals a Tona. Com a exemple un espectacle infantil que es va fer per la Festa Major d´estiu on els pallassos mig parlàven en castellà (sigh!) a part de ser, al meu entendre molt fluix. En general però no hi ha hagut grans canvis perquè la línia és continuïsta amb el que hi havia fins ara. Comparteixo l´opiníó de XSO en el sentit que tots podem donar idees però també crec que qui n´ha de tenir més el regidor de cultura ( i fins ara jo almenys no les hi he vist). Sobre el que diu el sr o sra BB, subscric la resposta que li fa Marc sobre la llibertat d´expressió.

Ni poc ni massa, Està fatal la programació cultural de Tona des de que hi ha Convergència? Jo crec que NO, entre altres coses perquè la majoria d´actes els organitzen les entitats. Ara bé, li falta una guspira de color a la programació cultural de Tona? SÍ, cal reconèxer-ho i animar a la regidora de cultura perquè busqui una mica més d´originalitat.

Usuari: MOSQUIT - Títol Resposta: AIXÒ PICA  (31/01/2008)

Perqué será que la gent tan intel-ligent com la Sra. Boneu, que no conec,sempre apel-len a l a intel-ligencia dels que opinen diferent?.Es que la carta de R.B.l´hi fa mal,i pica? La sap aquella frase que diu que les societats avancen gràcies als innovadors i transgresors?Ho enten això? Ah,i referent a lóbra teatral La Corona d´Espines d´en Segarra,no sap que ell mateix va renegar délla? Au sigui bona,Boneu,i no destil-li mes mala llet que aixó no es intel-ligent i no es bo per la salut.

Usuari: MARC - Títol Resposta: RESPOSTA A RESPOSTA   (29/01/2008)

des del moment que és parla d´una falta de llibertat d´opinió possiblement ja estem donant una part, i molt més important del que ens sembla, al escrit "un poble gris". possiblement som molt més grisos del que ens pensem.

Usuari: JOAN - Títol Resposta: RESPOST  (28/01/2008)

em sembla que esteu desviant el debat. perquè no parleu del què realment diu la carta i analitzem si és cert o no o si hi estem o no d´acord.

Usuari: DEMOCRÀTIC - Títol Resposta: BB ANTI-DEMOCRÀTIC, REVISTONA=LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ  (27/01/2008)

Una mostra de la llibertat d´expressió és precissament que tu puguis deixar un missatge aquí al fòrum dient que t´està bé que l´ajuntament no dongui ni un duro a la revistona. Des del mateix mitjà estàs demanant que el deixin sense ni un duro. Tot i que em sembla un missatge de molt mal gust és una mostra de la llibertat d´expressió que precissament tu vols eliminar.

Usuari: JUAN PEDRO LÓPEZ DE VIC - Títol Resposta: BB, NO ATAQUIS LA LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ!  (27/01/2008)

Jo és el primer cop que entro aquí però he quedat parat de lo gaupo que és aquest web per ser d´un poble petit. Al Sr. BB podria començar ell mateix a signar amb el seu nom, no? Als fòrums, mentre no es digui res ofensiu serveixen per això, per dir el que pensem. Si no mira el fòrum d´osona.com per exemple. No has pas de posar-hi el teu nom sencer. El que està clar és, que el sr BB és convergent i li pica que li critiquin l´ajuntament. Això és raonable, el que no ho és tant és que pretengui fer tancar La Revistona retirant-li els diners que els hi donen. De fet ja les hi han tornat a retallar la subvenció segons surt a la pàgina principal d´aquest web. Això sí que és greu perquè això se´n diu atemptar contra la llibertat d´expressió i, malauradament, aquí a Espanya ja n´hem tingut prou de dictadors. Internet és llibertat d´expressió!

Usuari: MARC - Títol Resposta: LA LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ  (27/01/2008)

Em sap greu veure tant sobint actes com aquest, realment som aixì els tonencs? Tant poca capacitat de dialogar tenim?

Tanta por ens fa poder parlar lliurement, expressar-nos i opinar? Tants pocs arguments podem portar a terme per defensar les nostres idees.

Realmbent jo penso com RB, sóm un poble gris, però no som un poble gris per la falta d´iniciativa o la d´innovació. Sóm un poble gris per la falta de dialeg, de comunicació i de tolèrancia. Realment penso que escrits com el que acabo de llegir. Amb una lucides molt important i que realment s´han de valorar és poden contrarestar, però amb arguments, amb dialeg, en definitiva amb paraules.

Sobre l´últim escrit que he vist, el de BB, em sap greu però demostres la postura d´una part del poble. No se si la de l´Ajuntament o no, però si la d´un pobe antidemocratic, antiparticipatiu i que no prohibeix el dret a reunió i el dret a associació perquè no esta al seu abast perquè sinó ho faria. Realment penso que no és l´Ajuntament qui te el problema, sinó el Poble i són persones com tu, malauradament, les que no fan cap servei. Pensa-ho, segur que tens més arguments que no només l´econòmic, o es que hem de fer callar a tothom que no pensa com nosaltres?

Usuari: BB - Títol Resposta: NO ANEM BE  (27/01/2008)

Penso que si la revistona publica articles d´aquest tipus, sense signar, en contra del ajuntament o de qui sigui, sense fer cap aportació positiva, no fa cap servei al poble, ni la Revistona ni el individu en questió. Si jo fos del consistori no donaria ni un duro a una publicació que fa aquestes coses. Son massa bona gent.

Usuari: X.S.O. - Títol Resposta: NO PENSO AIXÒ  (26/01/2008)

Jo, personalment, penso que aquesta carta és per atacar.

Hi ha hagut molt temps per trobar iniciatives i pretens que en menys d´un anys s´en trobin. Que les festes són sempre les mateixes ja ho sabem. Això de tota la vida. Però penso que això NO és feina tant sols dels regidors i/o de l´Ajuntament com afirmes, sinó que és feina de tots donar idees...