Veure llistat temesEscriure nou tema principal
Autor: AMADEU LLEOPARTData inserció: 28/01/2008Data última resposta: 07/03/2008Respostes: 8Lectures: 4185
Tema: LA REVISTONA
He llegit que l´Helena Ges va suggerir a l´equip de govern la possibilitat de publicar conjuntament La Revistona i el Butlletí Municipal per, entre altres coses, estalviar costos. Deixant de banda les qüestions estrictament polítiques, aquesta proposta sembla de sentit comú. D´una banda, al poble hi ha una publicació prou arrelada; de l´altra, l´equip de govern ha optat per recuperar un mitjà d´informació municipal. Molt bé. Però... no seria millor (si és possible) editar-ho, distribuir-ho, etc. de manera conjunta? Quan se sumen esforços, normalment hi acabem guanyant tots.


D´altra banda, volia comentar dues coses relacionades amb la darrera edició de paper de La Revistona:

1. M´ha sorprès que s´hi hagin publicat comentaris d´aquest fòrum sense saber-ho els autors (o, almenys en el meu cas, ignorava que s´hi inclourien les quatre línies amb relació al nom de l´institut). Vejam..., no és el mateix prendre part d´un debat escrit a propòsit d´un tema o redactar un article d´opinió per a una revista.

2. No creieu que, per evitar errors d´atribució, seria millor publicar, només, articles signats amb nom i cognom? En un poble, és fàcil atribuir un text signat per "Imma" a una persona que no hagi escrit res en relació amb la cavalcada de Reis, o bé associar les inicials "RB" amb algú que ni tan sols comparteixi les opinions de l´article "Poble gris". Dic això perquè, mesos enrere, vam ser "víctimes" d´una situació d´aquesta mena.
   AFEGIR UNA RESPOSTA O MISSATGE A AQUEST MATEIX TEMA:
   Escriu el teu nom o àlies:
   Títol del missatge:
   Misssatge:  Caràcters disponibles:
Escriu les lletres i/o numeros que surten en la imatge superior (posar lletres en majúscules):


 
Els següents usuaris del fòrum ja han respost a aquest missatge:
Usuari: A POLÍTIC - Títol Resposta: LA PISCINA COBERTA S´HA DE FER?  (07/03/2008)

Creieu que s´ha de fer la famosa piscina coberta a Tona com han promès tots o no? Jo crec que s´ha de fer i s´ha de fer ja! Ja fa massa anys que la gent de Tona l´estem esperant i ara que comencen els 4 anys de mandat penso que és un bon moment. Jo animo al nou ajuntament que posi fil a l´agulla. Van dir que farien una coberta per la piscina municipal actual. Com està això?

Usuari: DESENCANTAT - Títol Resposta: D´ACORD AMB L´AMADEU PERÒ...  (29/02/2008)

També estic d´acord que La Revistona ha de mantenir-se independent de l´Ajuntament!

Usuari: AMADEU LLEOPART - Títol Resposta: A DEMTTUSTEI  (29/02/2008)

He rellegit tots els comentaris i no he vist que ningú proposés que La Revistona o aquest fòrum passessin a dependre de l´Ajuntament. Només s´està parlant de la possibilitat que el mitjà que estem utilitzant pogués servir, també, per a la participació municipal (com diu en Marc, en la línia de la democràcia participativa).

Usuari: DEIVITTUSTEI - Títol Resposta: REVISTONA INDEPENDENT.  (28/02/2008)

No barregem les coses. Si no es pot tenir un mitjà minimament independent, millor que tanquem la paradeta. Clar que La Revistona tampoc és independent, però fins ara almenys tothom hi ha pogut publicar el què ha volgut i això és molt valuós. Vostès creuen que un pamflet de l´Ajuntament deixaria que qualsevol hi escrigués el què volguès? El (*) que tenim per alcalde ja s´encarregueria de fer anar les tisores.
Si la revistona en paper ha de deixar de publicar-se, serà una pena, però si almenys es pot mantenir aquesta web amb un mínim de decència, ja serà molt.


(*) En aquest punt del missatge original hi figurava un adjectiu que hem cregut que podia ser ofensiu. Si us plau. Sigueu respectuosos amb els vostres missatges. Gràcies. Consell de Redacció.


Usuari: POLÍTICAMENT DESENCANTAT - Títol Resposta: MOLT BONA IDEA  (25/02/2008)

Poder dir les idees aquí i debatre-les em semblaria perfecte i com diu el Marc que els polítics les tinguin en compte. Jo sóc un desencantat de la política però m´encantaria que passés el que diu el Lleopart, que els polítics demanéssin l´opinió a la gent d´aquí al fòrum. Jo si plantegen algun tema per descomptat que el contestaré per dona´ls-hi la meva opinió.

Usuari: MARC - Títol Resposta: AVANÇANT  (25/02/2008)

penso que la proposta que fa l´Amadeu és un pas cap a una democràcia participativa, cap a un poble on no només conta un vot sinó també una opinió. Jo penso que la idea és molt bona però l´ampliaria, penso que si un grup de persones debaten sobre un tema prou important per el poble els polítics s´hauran de posar les piles i escoltar-los.

Penso que entre tots podem fer de Tona el poble que somiem.

Usuari: AMADEU LLEOPART - Títol Resposta: FÒRUM I PARTICIPACIÓ MUNICIPAL  (25/02/2008)

Als darrers mesos, una de les novetats més positives de La Revistona és la iniciació d´aquest fòrum. A propòsit d´alguns temes, com el de la cavalcada de Reis, es disposa de punts de vista ben diversos i interessants la qual cosa ajuda a formar opinions més fonamentades, més sòlides. Per tant..., ¿no seria bo aprofitar el fòrum com a mitjà de participació municipal? ¿No resultaria positiu, per exemple, que els nostres polítics suggerissin temes de debat per poder disposar, abans de prendre una o altra decisió, d´un ventall més ampli de punts de vista i arguments?

En democràcia, la participació ciutadana necessita algun canal per fer arribar les inquietuds, les preocupacions, les crítiques, els suggeriments... als qui tenen la potestat de decidir. Cal que hi hagi diversos canals, i (encara que sembli redundant) que aquests mitjans siguin molt diversos. Així cadascú pot optar per la via que s´adequa més a les seves circumstàncies o característiques personals.

¿Com es veuria, doncs, que el fòrum tingués, també, la funció de mitjà de participació municipal?

Usuari: CONSELL DE REDACCIÓ - Títol Resposta: SOBRE LA PUBLICACIÓ DE NOMS ALS FÒRUMS DE WWW.LAREVISTONA.CAT I A LA REVISTONA-PAPER  (06/02/2008)

El Consell de Redacció de La Revistona hem debatut vàries vegades aquest tema. Per una banda ens sembla adient fomentar la participació i la creació de debat (constructiu i respectuós, per descomptat). La llei empara la publicació de cartes amb inicials sempre que la publicació tingui les dades completes dels qui les escriuen. Per sobre de tot volem evitar que hi hagi malsentesos o persones que en surtin perjudicades. I vosaltres lectors i lectores... què en penseu? Ajudeu-nos a marcar la línia... La Revistona la fem entre tots i totes!